top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Bottas valtasi paalun Portugalissa


Valtteri Bottas valtasi paalupaikan kauden kolmannessa osakilpailussa Portugalissa. Bottaksen ensimmäinen veto kolmannessa sessiossa riitti paalupaikkaan ennen Lewis Hamiltonia ja Max Verstappenia. Paalupaikka oli Bottaksen uran 17:sta.


-Hienoa asia ottaa paalupaikka, tuntuu että edellisestä on kulunut jo liian pitkä aika, Bottas ilmoitti aika-ajojen jälkeen.


Bottaksen edellinen paalupaikka oli viime kauden toiseksi viimeisestä kisasta, joten ei siitä niin kovin pitkä aika ollut.


Kansainvälinen media oli kirjoittanut jo valmiiksi Lewis Hamiltonia kehuvat artikkelit, sillä Hamiltonin odotettiin ottavan Portugalissa uransa 100:nen paalupaikan. Toisin kuitenkin kävi.


-Valtteri ajo hienosti ja koko tallimme teki loistavaa työtä, kun valtasimme eturivin. Max ei selvästikään ole tyytyväinen kolmanteen sijaan, Hamilton naurahti viitaten kulisseissa istuneeseen hollantilaiseen.


Verstappen kritisoikin voimakkaasti tuomaristoa ja kanssakilpailijoita siitä, että hänen ensimmäinen vetonsa kolmannessa osiossa hylättiin rataviivojen ylityksen vuoksi. Tuo aika olisi tuonut hollantilaiselle paalupaikan.


Bottakselle paalupaikka oli mieleen, sillä edellinen kisa oli hänelle kokonaisuudessaan katastrofi. Nyt suomalainen pääsee lähtemään kisaan paalulta.


-Paalupaikka tarjoaa minulle hyvät mahdollisuudet, taistella, no tiedätte kyllä mistä, hän naurahti.


Bottas on viimeksi voittanut kisan Venäjällä viime vuoden syyskuussa. Palkintopallilla hän oli kauden avauskisassa Bahrainissa, jolloin irtosi kolmas sija.


Kimi Räikkönen raivasi tasaisessa aika-ajossa tiensä toiseen osioon, ollen lopulta 15:sta.


Sunnuntain kisaa voi seurata suorana Cmoren suoratoistopalvelusta kello 17.00 alkaen.


Jari Porttila

12 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page