top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Hurjaa taistelua pudotuspelipaikoista

Kiteen Pallo osoitti ottelussaan mestarisuosikki Joensuuta vastaan vaarallisuutensa. Ottelun ratkaisu meni supervuoroon, kun kumpikin vei yhden jakson, yhden lyönnin erolla. Joensuu jatkoi voittoputkeaan lopulta 18 peliin, voittamalla superin yhdellä juoksulla. jaksot 2-3,3-2,1-2.

Kiteen esityksiä on ihmetelty pitkin kautta, eikä turhaan. Joukkue päästi jaksoilla vain viisi juoksua, niistä Aleksi Rautiainen löi kolme. Supervuorossa Rautiainen paukutti vielä yhden, ollen taas joukkueensa ykköstykki.

Kiteen ulkopeli on ihailtavan varmaa, sisäpelissä juoksun lyöjiä löytyy paljon. Kaikkiaan viisi pelaajaa merkkautti itselleen lyönnin, heistä Sami Mikkolanaho onnistui kahdesti.

Kiteen esitys oli sitä tasoa, ettei mikään joukkue varmasti halua sitä vapaaehtoisesti vastustajakseen. Näyttääkin selvältä, että sarjan nelonen ja viidenneksi tuleva Kitee kohtaavat puolivälierissä. Vimpeli on tällä hetkellä sarjassa kolmantena, pisteen edellä neljäntenä olevaa Kouvolaa.

Seinäjoen Jymy-Jussit havitteli vielä viidettä sijaa, mutta tappio sarjajumbo Siilinjärvelle tiesi sitä, että nyt joukkue joutuu taistelemaan jopa paikasta pudotuspeleissä, koska sen loppuohjelma on äärimmäisen vaikea; Hyvinkää, Sotkamo, Kouvola.

Pahimmillaan Seinäjoki jää näissä peleissä nollille. Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelee kahden pisteen sisällä oleva nelikko Imatra, Pattijoki, Kempele ja Koskenkorva. Niistä Pattijoki ja Kempele voivat nousta vielä tapapisteisiin Seinäjoen kanssa. Silloin ruvettaisiin vertailemaan voittojen ja sitten kolmen pisteen voittojen määrää.

Jos katsotaan Vimpelin ja Kouvolaan loppuohjelmaa, niin Vimpeli saa perjantaina vastaansa Koskenkorvan. Jos Kossu häviää ottelun, saa se heittää hyvästit pudotuspelihaaveille. Panosta ottelussa siis riittää. Kouvola kohtaa samaan aikaan sarjan hännille jumiutuneen Mansen, joten oletusarvo on kolme pistettä Kouvolaan.

Seuraavaksi Vimpeli kohtaa vieraskentällä pudotuspelipaikkaa havittelevan Kempeleen. Tästäkään ottelusta ei siis panosta puutu. Samaan aikaan Kouvola kohtaa kotonaan sarjan toisen jumbojoukkue Kankaanpään. Oletusarvo on siis se, että Kouvola kerää ennen viimeistä otteluaan kuusi pistettä.

Jos Vimpeli ja Kouvola ovat tasapisteissä, niin silloin ratkaisevat voitetut ottelut. Jo nyt Kouvolalla on niitä yksi enemmän. Tämän laskelman pohjalta myös Vimpeliltä vaaditaan puhtaita 2-0 voittoja Kossusta ja Kempeleestä, jotta se olisi ennen viimeistä kierrosta mukana taistelussa kolmannesta sijasta.

Viimeisellä kierroksella Vimpeli kohtaa Mansen ja Kouvola vieraissa Seinäjoen. Jymy Jussit pelasi tiistaina todella aneemisesti, joten se on ennakkoon vain suupala Kouvolalle. Se taas voisi olla kohtalokas tappio Jymy-Jusseille.

Ja jotta paletti olisi mahdollisimman kirjava, niin Vimpeli voisi kolmella kolmen pisteen voitolla nousta jopa sarjassa toisena olevan Sotkamon paikalle.

Jännitystä siis riittää jokaisessa jäljellä olevassa ottelussa.