top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Kallella on hurjasti vauhtia”Kalle Rovanperän päivä Monte Carlossa oli värikäs. Ensimmäisellä EK:lla vauhti oli hurjaa ja Kalle nousi kisan johtoon. Sitten tuli 10 sekunnin aikasakko ja pyörähdys ranskalaiselle pellolle, siinä meni ehkä minuutti kaikkinensa. Siitä huolimatta Rovanperä on neljäntenä ja taistelee tosissaan bodium-paikasta.


-Menin vähän mutaisen kohdan päältä, odotin renkailta parempaa pitoa, mutta pellollehan siitä mentiin, Rovanperä kertoi tallin tiedotteessa.


-Ajaminen sujui hyvin, mutta anoin turhan paljon tasoitusta muille, Rovanperä myönsi.


Kaikesta näkee, että suomalainen halajaa vielä mukaan voittotaisteluun ja se on täysin mahdollista. Vaikka lauantaina ajetaan vain kolme EK:ta, ovat ne juuri niitä vuoristopätkiä, joilla voi tapahtua mitä vain.


Säätiedotus on luvannut vuorille lumisadetta, jopa 20 senttiä, joten kisasta tulee täysin uusi.

Tällä hetkellä kisan kärjessä on Toyotan Elvyn Evan, mutta Sebastien Ogier väijyy vain 7,4 sekunnin päässä. Kun Hyundain Ott Tänak on jäänyt Ogierista vain 17,9 sekuntia, joutuu kärkikolmikko painamaan kaasua nilkka suorana, lumisilla pätkillä se lisää virheiden mahdollisuutta.


Rovanperä on siis neljäs ja ero kärkeen on 53,1 sekuntia. Tänak menee vain, näin voidaan sanoa Montessa, 28 sekunnin päässä, joten mitä vain voi tapahtua lauantain erikoiskokeilla.


-Onhan tämä jännää. Paljon enemmän minä jännitän tuolla pilttuussa kuin ratin takana aikanaan, myönsi Toyotan tallipäällikkö Jari-Matti Latvala.


-Kalle näytti ennen ulosajoaan, että häneltä löytyy hurjasti vauhtia, Latvala kiitteli.


Latvalan toiveissa taitaa jo siintää Toyotan kolmoisvoitto hänen avauskisassaan tallipäällikkönä.


Jari Porttila


15 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page