top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kohuista halutaan eroon, urheilijasopimus uusiksi


MM-kisoissa Viivi Lehikoinen ja Oliver Helander olivat 12 parhaan joukossa. Kuva Jari Porttila


Suomen Urheiluliitto on ollut pari päivää melkoisessa mediapyörityksessä, kun selvisi että sopimusurheilijoista ainakin Viivi Lehikoinen kilpailee Ruotsi-ottelun aikaan Timanttiliigan kisoissa.


Oliver Helander kilpaili torstai-iltana Zurichin Timanttiliigassa ja hänenkin osanottonsa maaotteluun on epävarmaa.


Nyt SUL:n puheenjohtaja Riikka Pakarinen paljastaa Maximusportille, että syksyllä asiaan tulee muutos.


-Silloin kun Timanttiliigassa kilpaili paljon suomalaisia, oli asia huomioitu urheilijasopimuksessa mainintana, että Timanttiliigan kisat rinnastetaan arvokisoihin.


-Sitten kun kisoissa ei suomalaisia nähty, putosi pykälä pois sopimuksesta. Aion ehdottaa syksyllä, että se Timanttiliiga-pykälä nostetaan sinne takaisin.


Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että syksyllä allekirjoitettavaan urheilijasopimukseen tulee pykälä, jonka mukaan urheilija voi mennä Timanttiliigan kisoihin ilman sanktioita, vaikka samaan aikaan käytäisiin Ruotsi-maaottelu tai Kalevan kisat.


-Meille on liittona tärkeää, että urheilijat pääsevät mukaan koviin kansainvälisiin kisoihin. Timanttiliigan kisat ovat juuri sellaisia kisoja, Pakarinen painottaa.


Pakarisen mukaan on tärkeää, että voimassa olevia sopimuksia kunnioitetaan. Samaan hengenvetoon hän kuitenkin kiistää tiedot, että liito olisi jo päättänyt sakottaa maaottelusta poisjääviä urheilijoita.


-Palaamme asiaan kauden lopussa. Haluamme kuulla asiassa myös urheilijoita, mitään päätöksiä ei ole tehty, eikä mistään sanktioista ole keskusteltu, hän painottaa.


Urheiluliiton hallitus piti Maximusportin tietojen mukaan palaverin keskiviikkona, jossa kuultiin myös valmennusjohtoa. Tämän kokouksen perusteella päätettiin, että asiaan palataan syksyllä, nyt urheilijoiden annetaan keskittyä urheilemiseen.


Valmennusjohto ajaa asiassa urheilijoiden etua, he painottavat Timanttiliigasta saatavaa kovaa kansainvälistä kokemusta, sitä samaa ei Timanttiliigan tason urheilijoille ole tarjolla maaottelussa.


Xiamin lauantaiseen Timanttiliigan kisaan osallistuu Suomesta Viivi Lehikoinen ja Heta Tuuri. Ruotsista kisoihin menevät Andreas Kramer (800m) ja Vidar Johansson (3000 esteet). Vaikka he jättävät Tukholmassa käytävän maaottelun väliin, ei se ole aiheuttanut Ruotsissa parranpärinää.


Jari Porttila


200 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page