top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Korteen SE-aika kaatui vastatuuleen


Annimari Korte on hurjassa iskussa. Korte juoksi navakkaan vastatuuleen Lahden Motonet-GP:ssä huippuajan 12.80, jos kisa olisi juostu normaalisti takasuoralla myötätuuleen, kirjoitettaisiin matksen se nyt 12,6 alkuisesti.


-Vastatuuli tuntui lähdössä ja sen jälkeen kaikessa, Korte myönsi kisan jälkeen.


Miksi aitureita ja srasen juoksijoita sitten juoksutettiin vastatuuleen, eikä takasuoralla myötäiseen ? Kukaan ei antanut siihen suoraa vastausta.


Korteen takana toiseksi rynni Nooralotta Neziri, hänkin alitti vastatuulikisassa 13 sekunnin rajan ajalla 12,99. Reetta Hurske oli nyt kolmas ajalla 13,03. Lotta Harala tekee väkevää paluuta huipulle, hän juoksi ennätyksensä 13,13.


Kärkinelikosta kaikki muut juoksevat ensi viikolla Tampereella, Korte miettii vielä osallistumistaan, hänen kohdalla varmaa on se, että hänet nähdään Kuortaneella 1. elokuuta.


Ja yhtä varmaa on se, että Kuortaneella juostaa myötätuuleen, joko etu- tai takasuoralla.


Asiantuntijoiden mukaan vastatuulen ja myötätuulen välinen ero saattaa olla naisten kisassa jopa kahden kymmenyksen luokkaa, joten illan kisan perusteella on selvää että Korte tykittää seuraavassa myötätuulikisassa SE:n pintaan, jopa sen alle.


Naiset vastasivat Lahden kisojen kovimmista tuloksista. Heidi Nokelainen oli heittänyt edellisen kerran yli 60 metrin vuonna 2016. Lahdessa hän täräytti voittotulokseksi 60.43. Eikä voittoheitto suinkaan ollut vielä mikään maksimi.


-Ei se mikään huippuheitto ollut. Olen satsannut kovempaan vauhtiin ja nyt sain toteutettua siitä hyvän vedon muutamassa heitossa, Nokelainen pohti.


Nokelaisen valmennuksesta vastaa kultasormi Leo Pusa yhdessä Heli Rantasen kanssa. Rantanen voitti olympiakultaa kovavahtisella heitolla, nyt samaa tyyliä ajetaan sisään Nokelaiselle.


Nokelainenkin kilpailee ensi viikolla Tampereella.


Otteija Maria Huntigton leiskautti pituudessa kolme kertaa yli vanhan ennätyksensä. Uusi ennätys kirjataan nyt luvuin 651, joka alkaa olla maailmanluokan tulos ottelijalle.


-Olemme keskittyneet harjoituksissa nopeuteen ja nopeusvoimaan, sieltä ne lisäsentit tulevat.


Korkeudessa Ella Junnila ylitti 190 ja korotutti seuraavaksi riman uuteen SE-korkeuteen 196, joka oli nyt liikaa. Sen syntyminen on vain lyhyen ajan kysymys.


Miesten keihäässä vaihtui kotimaan valtias, kun nuori Topias Laine täräytti ennätyksensä 78.16 ja piti muut suomalaiset takanaan.


Keihäspaikalla nähtiin myös Lassi Etelätalo, mutta hänen kauden avauksensa 76.99 ei vielä tyydyttänyt. Etelätalo kilpailee seuraavan kerran maximusportin ja JRTV:n tuottamassa Orimattilan kisassa ensi tiistaina. Lisätietoja kisasta täältä https://jarviradio.radiotaajuus.fi/jrtv/orimattila/


Jari Porttila

439 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page