top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Kosonen moukaroi kohti olympiakisoja

Moukarinheittäjä Silja Kosonen taistelee tiukasti paikasta Tokion olympiakisoissa. Kosonen voitti juhannusaattona naisten moukarinheiton Somerolla kesän toiseksi parhaalla heitollaan 70,63. Hyvän sarjan toiseksi paras heitto kantoi 69,53.

– Tavoite oli heittää hyvä tulos ja tämä kisa loi hyvin itseluottamusta Romanian kisan jälkeen, kun tuli 70-metrinen ja muutenkin hyviä heittoja, Kosonen sanoi.

Romanialla Kosonen viittasi maajoukkueiden EM-kilpailuiden Ykkösliigaan, joka kilpailtiin Romanian Cluj-Napocassa. Kosonen oli siellä kuudes heitettyään 66,14, mikä oli hänelle pettymys.

– Se kilpailu toi kuitenkin oppia. Huomasin jälkeenpäin, että tein ihan liian kovan alkuverryttelyn. Nyt tein kevyemmän ja sen huomasi, kuinka jalat toimivat terävämmin, Kosonen sanoi.

Someron kilpailu oli maaliskuiset talvimestaruuskilpailut mukaan lukien Kososelle vuoden kolmas kilpailu, jossa moukari lensi yli 70 metriä. Kaustisella talvimestaruuskilpailuissa syntyi Suomen ennätys 72,44.

Seuraavaksi Kosonen kilpailee maanantaina 28.6. Vaasan olympiaranking-kilpailuissa. Se on hänelle viimeinen tilaisuus rikkoa Tokion olympiakisojen tulosraja 72,50 tai kasvattaa rankingpisteiden kertymää.

– Tämän kilpailun jälkeen voi hyvällä mielellä lähteä Vaasaan. Juhannuksen vieton jätän siihen, että käyn kavereiden kanssa rannalla, mutta illan olen kotona, Someron Esaa edustava Kosonen sanoi.

Toiseksi Somerolla heitti 22-vuotiaiden EM-kilpailuihin tähtäävä Varpaisjärven Vireen Kiira Väänänen uransa toiseksi parhaalla tuloksella 64,92.

Järjestävän seuran Henri Liipola voitti miesten moukarinheiton tämän kesän parhaalla tuloksellaan 72,85.

Lempäälän Kisan Matias Mustonen voitti jo toistamiseen korkeushypyn kahden viime vuoden Suomen mestarit Arttu Mattilan ja Daniel Kososen.

Kaksi viikkoa sitten Espoon GP-kilpailuissa Mustonen hyppäsi ennätyksensä 213 ja juhannusaattona Keuruulla ennätys parani ensin 214:ään ja sitten vielä 216:een.

Mustonen täytti huhtikuussa 24 vuotta. Hänellä on palkintokaapissa SM-pronssi vuodelta 2018. Kosonen ylitti myös 216, Mattilan tulos oli 212.