top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Niskanen on valmis mitalitaisteluun MM-kisoissa


Iivo Niskasen avaus maailmancupissa kahden kuukauden tauon jälkeen oli jopa parempi kuin uskalsimme toivoa- etenkin perinteisellä hiihtotavalla.


Niskanen oli perinteisen nopein ja halutessaan hän olisi voinut hiihtää vielä minuuttitolkulla kovempaa. Esitys kertoi ainakin Iivolle ja hänen valmentajasa Olli Ohtoselle, että MM-valmistelut ovat aikataulussa.


Vapaa on aina ollut Iivon heikompi tapa edetä, niin myös tänään. Se, että kärki karkasi häneltä ja Niskanen jätettiin lopulta kahdeksanneksi ei ollut yllätys. Se kertoo vain siitä, että MM-kisoissakin Niskasen kannattaa panostaa tosissaan perinteisen matkoille.


MM-kisoissa on vain yksi perinteisen matka, kisojen päätöspäivänä hiihdettävä 50 kilometriä. Se on ilman muuta Niskasen päämatka ja jo lauantain näytös perusteella Niskanen taistelee siinä mitalista, jopa kullasta.


Hiihtääkö hän sitä ennen MM-ladulla skiathlonin ja vapaan 15 kilometriä ja viestin?

Periaatteessa hänellä on kaikissa mahdollisuus taistella jopa mitalista.


Sunnuntaina Niskanen hiihtää Suomen viestijoukkueessa kolmannen osuuden, eli vapaalla. Viestin aloittaa Perttu Hyvärinen, Ristomatti Hakola jatkaa, sitten on vuorossa Iivo ja ankkurina Joni Mäki. Mäki oli päivän skiathlonissa jopa kärjessä, ennen kuin kaatui ja menetti pelin. Nyt hän taistelee ankkurina kolmannesta sijasta.


Miesten kisa näytti, että Niskanen on ainoa suomalainen, jolta voi MM-kisoissa odottaa jopa realistisesti mitalia. Muut jäivät aivan liian kauas kärjen vauhdista.


Naisten puolella Krista Pärmäkoski oli yhdeksäs ja Kerttu Niskanen 12:sta. Esitykset eivät lupaa paikkaa mitalitaisteluihin MM-kisoissa. Therese Johaug oli taas täysin ylivoimainen, mutta myös kolmikko Weng-Andersson-Diggins karkasi suomalaisilta heti yli puolen minuutin päähän.


Pärmäkosken ja Niskasen viimeistelyn pitää sujua kuin unelma, jos ajatellaan heidän nousevan taistelemaan mitaleista Oberin MM-kisoissa. Käytännössä heidänkin paras ja melkeinpä ainoa vaihtoehto on 30 km perinteinen kisojen lopussa.


Viestissäkin mitali on myös enemmän kuin tiukassa, niin kovassa tikissä Norja, Ruotsi ja USA ovat laajalla rintamalla. Esimakua viestistä saadaan jo sunnuntaina. Suomi lähtee kisaan järjestyksessä Matintalo-Niskanen-Mononen-Pärmäkoski.


Jari Porttila


31 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page