top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Nouseeko Manse mestaruustaistoon ?


Roope Korhonen nousi lyöjäkuninkaaksi viimeisessä ottelussa. Kuva Jari Porttila


Superpesiksen runkosarja on nyt pelattu ja se toi muutaman suuremman yllätyksen.

Kempeleen Kirin kovuus oli monelle yllätys, Tuomas Jussilan tulo polttolinjaan näkyi heti koko joukkueen ryhdin paranemisena, neljäs sija runkosarjassa oli kova saavutus.


Nyt tietysti pohditaan kuinka pitkälle KeKin lento riittää, ei olisi suuri ihme vaikka joukkue taistelisi kauden lopussa mitaleista.


Toinen yllätys oli Mansen vaisuus. Toki joukkueella oli ongelmia kevättalvella, mutta uskoin Jani Komulaisen tuovan ryhtiä pelaamiseen jo juhannuksen tienoilla. Ei tuonut.


Mutta niille, jotka uskovat Mansen alamäen alkaneen, on syytä pistää jäitä hattuun. Perttu Ruuska on kovassa kunnossa ja Juha Puhtimäki sekä Henri Puputti parantavat peliään varmasti kun panokset kovenevat.


Mansella on kaikki eväät pelata finaalissa myös tänä vuonna.


Vimpeli ja Sotkamo jyräsivät koko kauden varmasti, niin kuin pitikin.


Vimpelin jokerit olivat koko kauden hurjassa vireessä, Jukka-Pekka Vainionpää menetti lyöjäkuninkuuden viimeisessä pelissä Sotkamon Roope Korhoselle. Roope pääsi viimeisissä peleissä huippuvireeseen ja on varmasti paha pysäytettävä pudotuspeleissä.


Aapo Komulainen on kehittynyt lukkarina maan kärkikastiin, jos ei jopa ykköseksi ja Sotkamon on hyvä rakentaa peliä hänen varaansa. Sotkamon ulkopeli oli runkosarjan parasta, suuri kiitos siitä menee juuri Komulaiselle. Pudotuspeleissä sen varaan on hyvä rakentaa.


Vimpelissäkin huomio on kiintynyt nuoriin pelaajiin ja heidän ottamaan rooliin. Vihriälän veljekset Mikko ja Lauri ovat olleet iskussa koko kauden. Mikko on noussut haastamaan etenijäkuningas Olli Heikkalan. Vedon onkin hyvä rakentaa peliä kahden terävän kärjen varaan.

Lauri Vihriälä on puolestaan kiittänyt aina kun on saanut vastuuta, mies on todellinen uhka aina kun pääsee lyömään. Samaa voi sanoa Aleksi Lassilasta.


Vedon joukkueen keskittyminen on pysynyt hyvin kasassa, mestaruus halutaan uusia pelaamalla ja jokainen vastustaja otetaan tosissaan.


Kouvola pelasi runkosarjan hyvin, joskin huippuesitykset jäivät vielä piippuun. Runkosarjan perusteella en nostaisi sitä neljän parhaan joukkoon.

Jari Porttila


942 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page