top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Pesiksen finaaliin menossa tutut suosikit


Superpesiksen runkosarja lähestyy loppuaan, neljän kärki on selvä, samoin seuraavat neljä joukkuetta. Nyt taistellaankin enää siitä ketkä joutuvat pelaamaan puolivälierissä Sotkamoa ja Kouvolaa vastaan.


Vaikka jännitystä ei pitäisi pilata, niin pelataan nyt sarja lähes päätyyn saakka, koska askelmerkit näyttävät melko selkeiltä.


Runkosarjan vie Vimpeli, jos se ei nyt jostain käsittämättömästä syystä kompastuisi kotikentällään sarjajumbo Kankaanpäähän. Teoriassa kaikki on mahdollista, mutta käytännössä ei. Vimpeli tarvitsee kahdesta jäljellä olevasta pelistä kaksi pistettä varmistaakseen runkosarjan voiton. Se varmistuu jo perjantaina Saarikentällä Kankaanpäätä vastaan.


Vastassa Vimpelillä on siis runkosarjassa vielä Kankaanpää ja Manse.


Vimpeli kohtaa puolivälierissä runkosarjan kahdeksikon, joka näyttää olevan Kitee. Vimpeli voitti sen Kiteen, juuri 5-1. 7-0. Tässä otteluparissa ei tarvita kolmea ottelua enempää.


Kitee voi pyritellä yhdessä ottelussa melko tasaväkisesti, mutta ei sillä oikeasti ole mitään jakoa Vimpeliä vastaan. Etenkään kun Mikko Kanala palaa vielä vahvistamaan muutenkin nopeaa joukkuetta.


Manse on jyräämässä runkosarjan kakkoseksi. Sillä on vielä jäljellä neljä ottelua, joista varmat pisteet ovat tulossa Kiteeltä, Koskenkorvalta ja Imatralta. Manse on siis nousemassa ainakin 68 pisteeseen. Tämä merkitsee sitä, että puolivälierissä Manse saa vastaansa todennäköisesti Kempeleen.


Puolivälierissä Mansen jyrää jatkoon kokemuksella, mahdollisuus siihen että Kempele vie yhden ottelun on olemassa, mutta ei se pysty voittamaan kolmea ottelua.


Kun tähän asti on pelattu ”kaavailujen” mukaan, merkitsee se sitä, että Manse ja Vimpeli kohtaavat aikaisintaan finaaleissa. Silloin Vimpelillä olisi kotietu.


Tässä vaiheessa alkavatkin sitten spekulaatiot. Sotkamolla on jäljellä kaksi runkosarjan ottelua, Kouvolalla kolme. Jymyllä on nyt 61 pistettä, Koplalla 56.


Sotkamo kohtaa vielä Joensuun ja KPL:n. Kopla puolestaan Kempeleen, Kiteen ja Sotkamon.

Käytännössä Jymy ottaa runkosarjan kolmannen ja Kouvola neljännen sijan.


Sitten pelataankin kuumat puolivälierät. Hyvinkää ja Joensuu taistelevat yhä viidennestä ja kuudennesta sijasta. Vitonen kohtaa Kouvolan ja kuutonen Sotkamon. Juuri nyt Sotkamo tuntuu näistä vaihtoehdoista pahemmalta vaihtoehdolta.


Hyvinkää ja Joensuu taistelevat siis loppuun saakka viidennestä sijasta. Tahkolla on kaksi peliä ja ne ovat täysin voitettavissa ( Kempele-Koskenkorva), Joensuun pitäisi voittaa kolme jäljellä olevaa otteluaan ( Imatra-Sotkamo-Kempele). Tahkolla on tässä vaiheessa kaksi pistettä enemmän kuin Joensuulla.


Jos päätellään, että Tahko pitää pintansa ja kohtaa Kouvolan puolivälierissä, niin tämä pari vaikuttaa täysin ympäripyöreältä. Itse asiassa pidän tämän sarjan suosikkina Hyvinkäätä.


Joensuu-Sotkamo pari vaikuttaa selkeämmältä. Jymy jyrää välieriin, Joensuu voi ahdistaa sitä, mutta ei voittaa kolmea kertaa. Niin kuin ei voittanut viime vuonnakaan.


Välieriäparit olisivat siis Vimpeli-Hyvinkää ja Manse-Sotkamo.


Hyvinkään lento pysähtyy Saarikentälle, Tahko voi puristaa korkeintaan yhden voiton, kiitos Juha Niemen.


Manse joutuu sen sijaa koville Sotkamoa vastaan, tai toisinpäin. Tätä sarjaa jouduttaneen pelaamaan täydet viisi ottelua.


Sen jälkeen odotettavissa on joka tapauksessa unelmafinaali, pelasipa siinä Vimpeliä vastaan Henri Puputin ja Perttu Ruuskan Manse tai 2000-luvulla seitsemän kertaa finaaleissa kohdanneet Vimpeli ja Sotkamo.


Paperilla kaikki näyttää siis selkeältä, mutta koko rakennelma voi mennä uusiksi jo puolivälierissä ja juuri siinä piilee urheilun suola.


Muistettakoon, että mestari Manse hävisi viime vuoden puolivälierissä kaksi ensimmäistä ottelua Imatraa vastaan ja pelasi selkä seinää kolme seuraavaa peliä. Tai, että Sotkamo varmisti paikkansa välieriin vasta voitettuaan Joensuun viidennessä ottelussa supervuorossa.


Ja onhan sekin mahdollista, että KPL menee välieriin Vimpeliä vastaan. Sen ottelusarjan voittaja voi olla kumpi vain.


Jari Porttila


2,148 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page