top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Raitanen Timanttiliigassa ”On aika kasvaa kovaksi estejuoksijaksi”


Suomen estejuoksun ässä, Topi Raitanen avaa kautensa tänään perjantaina Dohassa, Timanttiliigan avauskisassa. Raitanen pääsee kovaan seuraan, suomalaisurheilijoista kauden avaavaan Timanttiliigaan on aikaisemmin kelpuutettu vain keihäsmiehiä, Tero Pitkämäki ja Antti Ruuskanen. Pitkämäki voitti kisan 2015.Raitanen lähtee kisaan tekemään uransa kovinta kauden avausta.


-Lähtökohtaisesti alle 8.25 on minimitavoite ja selvästi uran paras kauden avaus. Jos juoksu lähtee hyvin kulkemaan niin ei alle 8.20 ole mahdottomuus.


-Ensimmäinen kisa kuitenkin voi olla vähän nihkeä vaikka treenit ovatkin menneet hyvin. Tärkeä saada nyt juostua ehjä veto.


Raitanen juoksi viime vuoden olympialaisissa kahdeksanneksi, kauden avaus Gatesheadissa oli silloin vaisu, tuloksena oli 8.35,82. Nyt Topi hakee siis selkeästi kovempaa avusta.


Olosuhteet Dohassa ovat lämpimät, mutta perinteisesti tuuliset.


-Keli on hyvin tuulinen, joten saa nähdä miten tuossa aikataulussa pysytään, jonka järjestäjät ovat laatineet. Itellä tavotteena tulla porukan perässä mahdollisimman pitkään.


Jänisten on tarkoitus vetää juoksua, jonka loppuaika painuisi 8.06-8.10 väliin. Kisassa ovat mukana Tokion olympialaisten neljä parasta juoksijaa, olympiavoittaja El Bakkalin johdolla. Marokolaisen ennätys on 7.58,15.


Raitasen ennätys on Monacossa kaksi vuotta sitten syntynyt 8.16,57. Viime vuoden olympialaisissa Raitanen oli kahdeksas ajalla 8.17,44. Raitanen on alittanut uransa aikana neljä kertaa 8.20 rajan, mutta ei siis vielä koskaan kauden avauksessaan. Hallissa Raitanen juoksi 3000 sileän ennätysaikaansa 7.57,46.


-Talvi on sujunut tasapainoisesti ilman suurempia ongelmia. Kevään USA:n leiri tuli oikeaan paikkaan, jotta pääsi pahimpia kelejä karkuun. Harjoittelin Yhdysvalloissa neljä viikkoa.


Dohaan Raitanen lensi Suomesta. Raitanen on jo valittu Oregonissa heinäkuussa pidettäviin MM-kisoihin, joten tulosrajoja hänen ei tarvitse havitella kesän juoksuissa.


-Odotukset ovat korkealla tälle kesälle. Nyt vaan kisoja alle niin tulosta kyllä tulee niiden kautta. Pääpaino ollut estejuoksussa enkä satsaa nyt sileiden kisoihin.


-Nyt on aika kasvaa kovaksi estejuoksijaksi, aamulenkin jälkeen Dohasta tavoitettu Raitanen painotti.


Dohan Timanttiliigan avauksesta on odotettavissa todellista ilotulitusta, siitä pitävät huolen lähes lajissa kuin lajissa mukana olevat olympiavoittajat. Seipäässä Armand Duplantis käy loistavan hallissa hyppäämänsä ME-tuloksen 620 kimppuun.


Timanttiliigan avauskisat nähdään suorana lähetyksenä CMoren jakelukanavissa, lähetys alkaa klo 19:00. Selostajana toimii Jari Porttila ja asiantuntijana Mika Järvinen.

246 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page