top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Rautionaho ja Nousiainen juhlivat SM-kisoissa

Kesällä maailmancupissa loistavasti esiintynyt Jenny Rautionaho hallitsi hermonsa myös SM-kisoissa Lahdessa. Rautionaho oli ensimmäisen kierroksen jälkeen kisassa toisena Julia Kykkäsen takana, mutta toisen kierroksen hyppy varmisti Rautionaholle tämän ensimmäisen SM-kullan.

-Sain vähän omantasoisemman hypyn toiselle kierrokselle, ei se vieläkään parasta ollut, Lahden mäki on aina ollut minulle hieman vaikea, kertoi Rautionaho. Pienet asiat ovat vieneet kesän ja syksyn aikana Rautionahoa niin Suomen kärkihyppääjäksi kuin myös lähemmäs maailman kärkeä. Rautionaho oli kesän maailmancupin kisoissa parhaimmillaan kuudes Venäjän osakilpailussa ja sijoittui kesän GP-sarjassa peräti sijalle 13. -Fysiikka on kehittynyt ja sitä on saanut siirrettyä mäkeen ja muut pienet asiat on saatu fiksattua kohdilleen, iloitsi Rautionaho.

Rautionahon takana Kykkänen otti hopeaa ja Susanna Forsström pronssia.

Miesten kisan voiton vei Eetu Nousiainen. Hän johti kisaa ensimmäisen kierroksen jälkeen, mutta toinen hyppy meni hiukan ohi, mutta se riitti lopulta SM-kultaan 2,4 pisteen erolla ennen Jarkko Määttää.

-Hyvältä tuntuu, ei hyppyjen puolesta ollut erikoinen kisa, varsinkin tämmöisen kesän päätteeksi tuntuu hyvältä tämmöinen titteli ottaa, kertoi Nousiainen. Tänä kesänä isoja askelia hyppäämisessään ja kilpailutuloksissa eteenpäin ottanut Nousiainen nauttii hyppäämisestä. -Hyppääminen on ollut helppoa ja kivaa , ei ole stressannut turhaa tuloksen puolesta ja yllättäen se onkin ollut parasta tulosta. Olen nauttinut kilpailemisesta, jatkoi Nousiainen.

Nousiaisen hypyt kantoivat 126 ja 116 metriä, hopeaa ottanut Määttä hyppäsi kaksi tasaista hyppyä, 120,5 ja 121 metriä. Pronssi meni Arttu Pohjolalle, hän jäi lähes 10 pistettä Määtästä.

Kisat käytiin puuskaisessa tuulessa ja se oli myrkkyä muutamalle hyppääjälle. Ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut,123,5 metrisen hypyn leiskauttatanut Niko Kytösaho putosi toisella kierroksella viidenneksi. Hän pääsi puuskaisessa tuulessa vain 106 metriä.

Nuorten alle 18-vuotiaitten sarjasta kannattaa esiin nostaa kultaa vienyt Kuusamon Erä-Veikkojen Vilho Palosaari. Kisa hypättiin normaalimäestä, Palosaaren hypyt kantoivat 93,5 ja 93 metriä ja voittomarginaali oli lopulta 23 pistettä.

-Kisa oli tänään yllättävän hyvä, sai pitkästä aikaa vedettyä kisaan ne perustreenihypyt, se riitti. Lento oli tänään hyvää, siihen olen keskittynyt tekniikan lisäksi kesän treeneissä, mietti Palosaari.

Sunnuntaina Lahdessa hypätään joukkuemäen kisat.