top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Richardssonilta huikea SE, Olympiakomitea taas pihalla


Camilla Richardsson paransi Valenciassa maratonin Suomen ennätystä lähes kolmella minuutilla lukuihin 2.24,38. Samalla hän alitti Pariisin olympiarajan, eli hän taistelee elokuun alussa Pariisissa jopa 10 parhaan joukkoon sijoittumisesta.


Richardsson on riisutussa maailmantilastossa, siis jossa on mukana vain kolme juoksijaa maata kohden, sijalla 30. Hän paransi omaa ennätystään kuudella minuutilla!


– Juoksu meni erittäin hyvin alusta loppuun. Missään vaiheessa ei ollut mitään ongelmia, Richardsson totesi SUL:n tiedotteessa.


– Harjoituksetkin olivat menneet hyvin, mutta se ei vielä takaa, että kisa menee hyvin. Tiesimme molemmat Jukan kanssa, että olen hyvässä kunnossa ja nyt olen ylpeä meistä molemmista.


Richardssonia valmentaa Jukka Keskisalo, joka itsekin juoksi syksyllä mainiosti New Yorkin maratonin.


Richardsson nousi siis varteenotettavaksi urheilijaksi, jolta voi odottaa Pariisin olympialaisissa 16 parhaan joukkoon sijoittumista. SUL:n viime talven GM Tuomo Salonen tietysti aavisti tämän ja esitti Richardssonille OKM:n urheilija-apurahaa.


Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Matti Heikkinen oli kuitenkin toista mieltä. Vaikka Salonen yritti vakuuttaa hänet Richarssonin kyvyistä, käytti Heikkinen punakynää ja pudotti Camillan kaiken tuen piiristä.


Ei ollut ensimmäinen kerta kun Heikkiselle ja Olympiakomitean huippu-urheiluyksikölle tuli hutikuti.


Sinänsä mielenkiintoista, että Olympiakomitean huippu-urheiluyksikössä ei kuunnella lajien asiantuntijoita. Vai kuvitellaanko OK:ssa, että he ovat jäävejä keskustelemaan urheilijoista lajiliiton valmennusjohdon kanssa? He kuitenkin tuntevat varmasti urheilijat parhaiten.


Olympiakomitean rooli on muutenkin luiskahtanut harhaladuille uuden puheenjohtaja Jan Vapaavuoren aikana. Vapaavuoren piti vaalilupaustensa mukaan vaikuttaa erityisesti valtiovallan suuntaan ja hankkia Olympiakomitealle suurempaa roolia yhteiskunnallisissa asioissa. Kovin on ollut hiljaista.


Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto taas on jäänyt vielä harmaaksi vaikuttajaksi jopa OK:n sisällä. Kentällä häntä ei edes tunnisteta.


Olympiakomitea valitsee puheenjohtajan vuoden kuluttua, ensi kesänä ehdokkaat aktivoituvat, eiköhän viimeistään silloin kuulla myös Vapaavuoresta.


Aktivoitumista toivoisi myös Heikkisen johtamalta huippu-urheiluyksiköltä. Julkisuudessahan ei ole pakko näkyä, mutta kun kentältäkin kantautuu viestejä, ettei homma oikein pelitä, on se huolestuttavaa.


Erikoista on sekin, että huippu-urheiluyksikön johto on rakentanut varsinaisen palomuurin yksikön ja urheiluväen väliin. Jos joku haluaisi ottaa yhteyttä esimerkiksi Heikkiseen somessa, on se mahdotonta.


Jari Porttila1,030 views1 comment

Recent Posts

See All

1 Comment


jukka.konone07
Dec 04, 2023

Mitä voi odottaa Vapaavuoresta, joka on entinen vankilatuomion saanut nuorisorikollinen. Potki aikoinaan alaikäiselle kallonmurtuman.

Like
bottom of page