top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ruotsalaiset tehtailivat hirmutuloksia


Ruotsin yleisurheilutähdet Armand Duplantis ja Khaddi Sagnia tekivät viikonloppuna maailmankärkitulokset lajeissaan.


Duplantis otti voiton tähtien kisassa Ranskan Rouenissa ylittämällä kauden kärkituloksen 603. Tämän jälkeen ruotsalainen korotutti riman ME-lukemiin 619, mutta se oli vielä liikaa.


-Olen tyytyväinen, vaikka halusinkin tehdä uuden maailmanennätyksen. Kaikki puhuvat siitä ja sen myötä siitä tulee paineita, kertoi Duplantis Aftonbladetille.


Duplantis jätti kisassa suuren idolinsa Renaud Lavillenien toiseksi. Tällä hallikaudella jo 602 hypännyt ranskalainen ylitti nyt 593.


-Renaud on palannut väkevämpänä kuin koskaan. Olen kilpaillut hänen kanssaan jo useana vuotena, enkä ole vielä koskaan nähnyt häntä noin hyvässä kunnossa, Mondo ihasteli.


Kaksikko hilaakin nyt toisiaan kohti uusia ennätyskorkeuksia. Lavillenien halliennätys on 616, sen hän hyppäsi jo seitsemän vuotta sitten Donetskissa, Ukrainassa. Tulos säilyi pitkään ME:nä, kunnes Duplantis hyppäsi Glaskowssa viime talvena 617. Kumpikin tulos syntyi muuten helmikuun 15. päivänä.


Khaddi Sagnia venytti puolestaan pituudessa Dortmundin hallikisoissa maailman kärkituloksen 682. Tulos jää vain 10 senttiä ruotsalaisen ulko- ja sisäratojen ennätyksestä ja ylittää kahdella sentillä EM-hallien kivikovan tulosrajan 680.


-Takana on ehjä harjoituskausi ja se näkyy tuloksissa. Nyt voi aloittaa jo keskittymisen EM-halleihin, kun tulosraja on rikottu, Sagnia kertoi Aftonbladetille.


Naisten pituushypyn taso on maailmalla kova, sillä peräti 19 naista on ylittänyt tämän hallikauden aikana jo 650, heistä eurooppalaisia on 11.


Ranskan Metzissä nähtiin hurjavauhtinen 1500 metrin kisa, sen voitti Selemon Barega Etiopiasta ajalla 3.34,62, Kenian Bethwel Birgen oli toinen huippuajalla 3.34,67.


Fayettevillessä Yhdysvalloissa nähtiin 60 metrin aidoissa hurjaa vauhtia, kun Jamaikan Omar McLeod kellotti ajan 7,53. Yhdysvaltojen Marquis Dendy hyppäsi pituudessa maailman kärkitulokseksi 821.


Fayettevillessä nähtiin myös hurja naisten 60 metrin kisa: 1) Blessing Okagbare Nigeria 7,10, 2) Christania Williams Jamaika 7,14, 3) Teahna Daniels Yhdysvallat 7,17. Kovempaa on tällä hallikaudella juossut vain Britti Dina Asher-Smith 7,08.


Sandi Morris paransi kisoissa nimissään ollutta maailman kärkitulosta seipäässä, nyt se kirjataan luvuin 488.


Samoissa kisoissa saatiin myös uusi kahden metrin ylittäjä korkeudessa, kun USA:n Vashti Cunningham ylitti tasan 200. Hän oli jo kolmas kahden metrin ylittäjä hallikaudella, Jaroslava Mahuchikn (206) ja Maria Lasitskenen (200) jälkeen.


Jari Porttila

45 views0 comments

Recent Posts

See All

Commenti


bottom of page