top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

"Sain itseluottamuksen takaisin"


Ilkka Herolan Seefeldin upea viikonloppu päättyi taisteluun Seefeldin triplan voitosta. Suomalainen lähti ladulle yli minuutin Norjan Jarl-Magnus Riiberin jälkeen, hiihti norjalaisen ja edellään 33 sekuntia lähteneen Japanin Akito Wataben kiinni. Loppusuoran taistelussa norjalainen oli kuitenkin parempi.


-Sain itseluottamukseni takaisin, en ainakaan ole huonossa kunnossa, sen kisa osoitti, Herola naureskeli.


Suomalaisella oli ollut vaikeuksia perjantain ja lauantain hiihto-osuuksilla, nyt hän vaihtoi alleen toiset sukset ja niiden pohjakuviointia muutettiin ja se tehosi.


-Tämä oli mahtava viikonloppu, hyppääminen oli hyvällä tasolla koko ajan, suomalainen riemuitsi.


-Tietysti jos jotain vielä toivoisi, niin kunnon telemarkkeja tämän päivän hyppyyn.


Herola taisteli nyt jokaisessa kisassa palkintopallisijoituksesta, nyt niitä tuli sijat 3 ja 2. Häneltä puuttuu vielä henkilökohtainen maailmancupin voitto.


-On hieno olo. kun huomaa taistelevansa kisoissa tällä tasolla. Nyt vain pyritään pitämään tämä taso myös seuraavissa kisoissa.


Herolan esitykset olivat Seefeldissä niin vakuuttavia, että hän otti samalla harteilleen suomalaisten menestysodotukset MM-kisoissa. Kun hiihtäjät samaan aikaan kompuroivat Falunin maailmancupissa, niin Herolan esitykset näyttivät kuitenkin sen, ettei Oberstdorfin MM-kisoihin tarvitse lähteä hattu kourassa.


Jari Porttila


28 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page