top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Topi Raitanen radalle Lahdessa


Estejuoksija Topi Raitanen avaa kilpailukautensa Lahdessa sunnuntaina 7. kesäkuuta järjestettävissä kisoissa. Lahden Ahkerasta vahvistettiin asia maximusportille. Kisoille tarvitaan vielä SUL;n myöntämä lupa.


Ahkeralla on tarkoitus järjestää kansalliset yleisurheilukilpailut, joissa kentällä on samaan aikaan korkeintaan 50 henkilöä. Kisojen aikataulu suunnitellaan niin, että hallituksen uusia rajauksia pystytään noudattamaan.


Raitasen on tarkoitus juosta Lahdessa 3000 metrin sileä, kirittäjiksi hän saa kovan lahtelaisnelikon; Granberg, Siikaluoma, Kekki ja Wilho Hautala.


Myös keihäänheittäjä Jenni Kangas avaa kautensa Lahdessa. Kangas siirtyi viime syksynä Lahden Ahkeraan, joten nyt on vuorossa ulkoratakauden avaus uuden seuran väreissä.


Kankaan piti avata ulkokausi jo maaliskuussa Euroopan talvimestaruuskisoissa, mutta koronavirus peruutti kilpailut. Kangas on harjoitellut koko talven ilman vammoja ja kun maximusport tapasi hänet helmikuussa, uskoi hän kaudesta muodostuvan sellaisen, että 60 metriä kaaria nähdään heti alusta alkaen.


Oman mielenkiintonsa Lahden kisoihin tuo erikoismatka, 200 metrin aitajuoksu. Kisojen promoottori Ville Hautala havittelee tiettävästi viivalle 110 aitojen Suomenmestari Elmo Lakkaa ja 400 aitojen mestaria Oskari Möröä. Näin saataisiin ensimmäinen otatus ”titaanien” taistelusta erikoismatkalla.


Kauden avaavat yleisurheilukilpailut ovat kutsukilpailut, näin osanottajien määrää voidaan rajoittaa. Ahkera käy tiettävästi neuvotteluja kisojen televisioinnista YLE:n kanssa. Toinen vaihtoehto on näyttää kisat suorana netissä.


Kisoissa noudatetaan tarkoin hallituksen antamia linjauksia, kunkin lajin urheilijat ja tuomarit poistuvat kentältä heti lajin päätyttyä ja vasta sen jälkeen kentälle päästetään seuraavan lajin urheilijat. Kentällä ei missään tilanteessa tule olemaan yli 50:tä henkilöä.


Lopullinen varmuus kisoille saadaan keskiviikkona, kun Suomen Urheiluliitto tekee linjauksia kilpailutoiminnasta.


Jari Porttila

974 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page