top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Ugandalainen olympiaurheilija katosi Japanissa


Tokion olympialaisiin Japanissa valmistautumisleirillä ollut ugandalainen painonnostaja on kadonnut. Asiasta kertoivat Izumisanotan kaupungin edustajat sekä kansainväliset uutistoimistot.


-Olemme ilmoittaneet asiasta poliisille ja Julius Ssekitolekoa etsitään, viranomaiset kertoivat.

Ugandalaiset ovat viimeistelyleirillä Osakan kupeessa olevassa kaupungissa. Painonnostajan oli nähty poistuvan ”horjahtavin askelin” yöllä majapaikasta, vaikka Japaniin on julistettu hätätila ja yöllinen liikkumiskielto.


Joukkueenjohto huomasi painonnostajan katoamisen aamulla, kun joukkueen jäseniltä oltiin ottamassa pakollisia koronatestejä, eikä Ssekitolekoa näkynyt paikalla.


Jo aikaisemmin KOK vahvisti, että yksi kisoihin saapunut urheilija oli antanut karantenivaiheessa positiivisen koronatestin. Kyseinen urheilija oli ollut karanteenissa, eikä hän ollut altistanut suurempaa joukkoa ihmisiä.


Japanissa on voimassa erittäin tiukat koronasäännökset ja olympialaisiin osallistuvilla urheilijoilla ja joukkueen jäsenillä vieläkin tiukemmat.


Suomalaisurheilijat eivät saa liikkua kisakylän asuntojen, ruokalan ja suorituspaikkojen lisäksi missään muualla. Esimerkiksi kaupungilla käyminen on jyrkästi kielletty.


Myös kisoihin osallistuvilla toimittajilla on tiukat säännöt siitä, missä he saavat liikkua. Valtaosa haastatteluistakin joudutaan tekemään kisapaikoilla etäyhteyksien avulla.


Maximusport seuraa Tokion olympialaisia tarkasti, uutuutemme on päivittäin ilmestyvä KISAKATSOMO-ohjelma, jossa käymme läpi yön onnistujat ja luomme katsauksen seuraavan yön menestysmahdollisuuksiin.


Jari Porttila


34 views0 comments

Recent Posts

See All

Commentaires


bottom of page