top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Urheilukortti tuomassa miljoonapotin liikunnalle


Syyskuun alussa käynnistyvä suomalainen innovaatio, Urheilukortti, kannustaa suomalaisia tulemaan urheilutapahtumiin ja lisää seurojen, lajiliittojen, Olympia- ja Paralympiarahastojen tulolähteitä. Kortin myötä urheilu ja liikunta voisi saada neljässä vuodessa jopa 20 miljoonan lisärahoituksen toiminnalleen.


Urheilukortti on urheilun taustavaikuttajien sekä urheiluorganisaatioiden yhdessä kehittämä mobiilikortti, joka innostaa kuluttajia kotikatsomoista eri lajien urheilutapahtumiin.


Urheilukortilla houkutellaan erityisesti uusia katsojia sekä lisätään ja monipuolistetaan jo urheilutapahtumissa käyvien kuluttajien tapahtumakäyntejä.


Mobiilikorttina ladattavan Urheilukortin avulla käyttäjä saa pääsylippuja tapahtumiin edullisemmin, ja osan lipun hinnasta voi ohjata suoraan haluamalleen seuralle, lajiliitolle, Olympiarahastoon tai Paralympiarahastoon. Urheilukortin mobiilisovelluksessa kuluttaja pystyy uudella ainutlaatuisella tavalla helposti näkemään, mitä eri lajien urheilutapahtumia on tarjolla koko Suomessa ja ostamaan mobiilisti niihin pääsyliput.


- Urheilukortin avulla kuluttajat voivat hankkia pääsylippuja eri lajien tapahtumiin edullisemmin ja samalla Urheilukortin kautta tukevat urheilua, kertoo Urheilukortti-idean kehittänyt Suomen Urheilukortti Oy:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Vanni.


- Suomen Urheilukortti Oy:n kanssa sopimuksen tekevät seurat ja lajiliitot julkistetaan kesällä.

Urheilukortin haltijoille avautuu monipuolinen tarjonta laadukkaita urheilutapahtumia eri

puolilla Suomea.


-Mukana tulee olemaan runsaasti mahdollisuuksia tutustua naisten ja miesten

joukkue- ja yksilölajien huipputapahtumiin. Urheilukortilla pääsyliput voi hankkia helposti

lukuisiin tapahtumiin jo syksyn 2021 aikana, kertoo Urheilukortin kehitysjohtaja Petri Harsunen.


-Haluamme erityisesti tuoda lisätuottoja seuroille ja lajiliitoille sekä tuottaa lisäarvoa naisurheiluun sekä Olympia- ja Paralympiarahastoon kohdennettavan tuen myötä suomalaiseen huippu-urheiluun, Harsunen painottaa.


- Tapahtumayhteistyön ohella seurat ja muut urheiluorganisaatiot voivat itsekin välittää Urheilukortteja faneilleen, jäsenilleen ja sidosryhmilleen ja saavat näin rahaa omaan toimintaansa. Halusimme kehittää koko urheiluyhteisön yhteisen ”työkalun”, Urheilukortin, valottaa Suomen Urheilukortti Oy:n hallituksen jäsen Jukka-Pekka Vuorinen.


-Toivomme, että suomalaiset kävisivät aiempaa selvästi enemmän seuraamassa paikan päällä useiden eri lajien tapahtumia, Vuorinen painottaa.


- Mobiilisovellus tulee jatkossa tarjoamaan seuroille ja lajiliitoille uuden tavan informoida kuluttajia tapahtumistaan. Urheilukortin myötä urheilu voi tienata neljässä vuodessa jopa yli 20 miljoonaa euroa.


- Mikään olemassa olevista urheilun rahoitusmuodoista ei ole tulevina vuosina itsestäänselvyys, joten Urheilukortti tulee juuri oikeaan aikaan, lisää Mikko Vanni, jonka edellinen suurhanke oli Musiikkimuseo Famen perustaminen.


-Juuri Musiikkimuseo Famen menestys museokorttiyhteistyössä avasi silmät myös Urheilukortti-idean kehittämiseen. Famessa yli 25.000 museokorttilaista n. 40.000sta kävijästä ja 1000 myytyä museokorttia viidessä kuukaudessa oli lähtölaukaus Urheilukortille.


- Museokortilla on yli 200.000 vakiintunutta käyttäjää, ja palautus museoille on vuositasolla jo ylittänyt 10 miljoonaa euroa. Jos Urheilukortti saavuttaa 180.000 kortin tavoitteen neljässä vuodessa, on yhteensä 20 miljoonan euron tavoite realistinen, Vanni toteaa.


Hankkiessaan 69 euron hintaisen Urheilukortin kuluttaja saa siihen viisi tapahtumaa, ja yhden

tapahtuman hinta kuluttajalle on 13,80 euroa. Urheilukorttiin mukaan tulevien tapahtumien

pääsylippujen normaalihinta on 15-18 euroa.


-Uutta tässä on myös se, että netistä Urheilukortin hankkiva kuluttaja voi itse päättää mille seuralle tai lajille hänen korttinsa tukiosuus ohjataan, jo puoli vuotta Urheilukortti-konseptin valmistelutyötä johtanut Mikko Vanni painottaa.- Urheilukortin avulla aktivoidaan sen haltijoita omatoimisen urheilun ja liikunnan pariin. Jatkossa Urheilukorttiin sisältyy etuja henkilökohtaiseen liikuntaan sekä valtakunnallisiin ja alueellisiin tuotteisiin ja palveluihin, Vanni muistuttaa.

24 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page