top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

”Vimpeli sai unelmavastustajan”


Vimpelin Vedon superpesisjoukkue osoitti mahtavaa venymistä, katkaisemalla pudotuspelisarjan Hyvinkään Tahkoa vastaan Pihkalassa. Tahko murjoi avausjaksolla 10-1 voittoluvut, mutta Veto tuli takaa, voitti toisen 5-0 ja vein supervuoron 1-0.


-Avausjaksolla he onnistuivat kahdessa lyönnissä hyvin ja niillä tuli yhteensä kahdeksan juoksua. Päätimme tauolla terävöittää omaa peliä, tärkeintä oli kuitenkin se, että pystyimme nollaamaan avausjakson ja aloitimme pelin uudelleen, joukkueen lukkari Perttu Ruuska naureskeli maximusportin haastattelussa.


-Hetken aikaa pukukopissa oli avausjakson jälkeen hiljaista, mutta pian unohdimme sen ja ryhdyimme lataamaan joukkueena itseämme toiselle jaksolle. Päätimme, että peli alkaa uudestaan, joukkueenjohtaja Markku Hylkilä painotti.


Kun vierailin hetki tauon jälkeen käytävällä, jossa Vedon pukukoppi oli, sieltä kuului vain kovaa soiva rytminen musiikki. Pian sen jälkeen alkoi psyykkaus, joka toi voiton.


Ratkaisevan juoksun supervuorossa löi Elmeri Anttila takatilanteessa. Hän sai mahdollisuuden vapaaseen lyöntiin ja se jäi Tahkon kenttään.


-Oli helppo lähteä lyömään, kun tiesi että saan yrittää rauhassa kotiutusta. Ihan hyvinhän se sitten onnistui, Anttila myhäili maximusportille ennen ruokailuun menoa.


-Tiesin heti kun takapesillä olivat Olli Heikkala ja Mikko Kanala, että homma hoituu kotiin. Uskoin, että Elmeri hoitaa homman, Ruuska vakuutti.


Anttila löi numerolla kolme ja Ruuska olisi tullut lyömään hänen jälkeen numerolla neljä. Ei tarvinnut, kun Anttila jysäytti voittojuoksun. Anttilan ohella Janne Mäkelä oli taas kuin itse varmuus mailanvarressa, hän takoi yhteensä kolme juoksua.


Vimpeli kohtaa välierissä Sotkamon Jymyn, joka otti taas 1-0 voiton Seinäjoesta. Sotkamon lukkarina pelasi taas Aapo Komulainen. Joukkueen ja monen mielestä Suomen paras lukkari Ville Väliahoa ei ole nähty pitkään aikaan lautasen ääressä. Hyllyttämisen syystä liikkuu vain arvailuja.


Lauantaina Väliaho julkaisi sosiaalisessa mediassa paljon puhuvan kuvan Sotkamon katsomosta, saatetekstinä oli paljon puhuvasti ”Tulin katsomaan Sotkamon Jymyn pesäpallo-ottelua.”


-Erikoinen ratkaisu Sotkamolta. Uskoin aluksi, että Väliahoa säästellään pudotuspelejä varten, Vimpelin pelinjohtaja Markku Hylkilä kommentoi tilannetta.


-Onhan se hiukan erikoista, että Sotkamo hankki Väliahon vuosi sitten lukkarikseen ja nyt hän ei pelaakaan pudotuspeleissä, hämmästeli myös JRTV:ssä Vedon pelejä kommentoiva Vesa Liikala.


Hylkilä ja Ruuska pitivät Sotkamon kohtaamista välierissä unelmatilanteena.


-Välierissä vastaan tulee unelmavastustaja, halusimme vastaamme juuri Sotkamon. Uskon, että meillä on täydet mahdollisuudet mennä tuosta sarjasta jatkoon, Hylkilä hehkutti.


-Hyvä, että vastaan tulee joukkue, jonka tunnemme hyvin, myhäili Ruuska.


-Muutaman kerran on päästy Hiukassa tanssimaan Sotkamon vaihtoaition katolla, Matias Rinta-aho naureskeli.


Välieräsarja Sotkamoa vastaan alkaa lauantaina Hiukan stadionilla. Järviradion JRTV seuraa Vimpelin Vedon pudotuspeli taivalta live-lähetyksinä viimeiseen otteluun saakka. JRTV:n ennakkostudiot pelipaikkakunnilta mielenkiintoisine vieraineen alkavat aina puoli tuntia ennen peliä ja livenä tulevat jälkistudiot, joissa Vedon pelaajien tunnelmia, tulevat aina pelin jälkeen.


Otteluselostuksista vastaavat 12 kertainen Itä-Länsi pelaaja Vesa Liikala ja Jari Porttila.


Kolmantena joukkueena välieriin selvisi Joensuu. Kitee sen sijaan yllätti eilisen murskatappion jälkeen Kouvolan ja tuon parin jatkoon menijä selviää keskiviikon kolmannessa ottelussa. Parin voittaja kohtaa välierissä Joensuun.


Hyvinkää, Jari Porttila

672 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page