top of page
  • Writer's pictureJari Porttila

Vimpelin juniorimylly tuotti taas uuden ratkaisijan


Mestaruuspokali "Poika" viihtyy Vimpelissä. Kuva Jari Porttila


Vimpelin Veto siirsi mestaruusmitalien jakoa. Poika ja mitalit olivat jo valmiina Saarikentällä, mutta Vimpelin väkevä esitys etenkin ulkona mursi Sotkamon haaveet mestaruusjuhlista.


-Hiukkaan mennään hakemaan toinen voitto ja siirretään ratkaisu tänne Saarikentälle vakuutti Vedon ratkaisupelaajiin lauantaina lukeutunut Lauri Vihriälä.


Vedon oman juniorimyllyn kasvatti, vasta 19-vuotias Vihriälä päästettiin irti, kun kaksi vuotta vanhempi isoveli Mikko jouduttiin vetämään vaihtopenkille pitkittyneen sairastelun vuoksi.


-Se on harmillinen tilanne Mikon kannalta. Minähän olen ollut yleensä se, joka on istunut vaihtopenkillä. Kun kuulin, että pääsen pelaamaan, olin todella täynnä virtaa Lauri vakuutti.


Vihriälä rakensi loistavilla lyönneillään ensimmäisellä jaksolla Vimpelin kaksi ensimmäistä juoksun paikkaa ja toisella hän puhkaisi kentän Sotkamon kakkoskoppari Iivari Vihannon edestä, pallon mennessä Savonjokeen.


Silläkin lyönnillä rakentui takatilanne.


Kopparin tontilla Lauri pelasi kuin itse varmuus. Pallo tarttui hyvin räpylään ja heittokäsikin oli huippuvireessä. Vihriälä jätti samalla tontilla pelanneen Iivari Vihannon taakseen.


Vihanto pelasi toipilaana. Avausottelussa revähtänyt reisi heijastui liikkumiseen, nyt Vihannon eteen putosi monta sellaista palloa, jotka hän normaalisti hakee nopeutensa turvin. Ja Vimpeli käytti surutta tilannetta hyödykseen.


Mailanvarressa Vihanto ei käynyt kertaakaan koko ottelun aikana. Joukkueen ykköskärkeä ei haluttu juoksemaan.


Vimpelin lukkari Teemu Kinnunen oli lautasen ääressä nyt selkeästi parempi kuin Aapo Komulainen. Kinnunen sai sotkettua Sotkamon pelaajien lyöntisuunnitelmia ja kun jopa Roope Korhonen jäi mailanvarressa 45 prosentin onnistumiseen, oli selvää, että Sotkamon peli tukehtui.


Jokerien kotiutusvertailussa Korhonen onnistui 2/6, Vimpelin Jukka-Pekka Vainionpää 4/6 ja Janne Mäkelä 0/3. Vainionpää sai pallon putoamaan nyt hyvin kenttään ja miehen itseluottamus kasvoi kohisten.


Joukkueiden etenijäjokerit olivat huippuvireessä. Sotkamon Elmeri Purmonen meni kentälle 6/7, Vimpelin Jere Saukko 4/5. Saukko toi kaksi, Purmonen yhden juoksun.


Sotkamo antoi Vimpelille kovan haasteen vielä ensimmäisellä jaksolla, mutta tauolta Saarikentälle palasi ryhmä, jonka ajatuksissa taisi siintää jo sunnuntain kotiottelu Hiukassa.


Eikä mikään ihme, tuohan yksi lisäottelu noin 150 000 lisätulot.


Myös Vimpeli hakee tuota pottia tosissaan ja jos joukkue pelaa samalla tasolla kuin lauantaina, on olemassa suuri mahdollisuus sille, että mestaruus ratkaistaan viidennessä kohtaamisessa, syyskuun 23. päivänä.


Jari Porttila

Vimpeli

1,587 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page